Pokal Slovenije 3.11. 2012 - AkroRezultati tekmovanja:

• Mlajši mladinci:
- 2.mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
- 3.mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik 
- 5.mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
- 7.mesto: Patrik Arh – Ana Ožvatič

• Starejši mladinci:

- 3.mesto: Miha Matečko in Tjaša Pintar
- 6.mesto: Jan Marekovič in Pika Mlakar


Sobotni večer, večer po uspešni tekmi za vse naše pare. Nasmejani obrazi, veseli starši, otroci, polni tekmovalnega adrenalina in energije. Primeren trenutek za reči lahko noč in oditi vsak na svoj dom? Nikakor ne, v trenutku je »padla« ideja o odhodu na pizzo in novica se je razširila z bliskovito naglico. Majhna, prijetna pizzerija Svetilnik, vendar prav velika,da se lahko starši nekoliko umaknemo in pustimo naši mladini, da odidejo v »svoj svet« zanimivih in staršem nerazumljivih pogovorov, telefonov, računalniških igric, prvih sramežljivih pogledov…

Ob pijači, dobri pizzi in prijetni družbi smo se starši skupaj s Sindi zaklepetali in obujali spomine na čase, ko so še nekateri starši sami tekmovali in si nabirali plesne izkušnje. Da smo tudi mi v »svojem svetu«, pa so opazili tudi otroci in eden po eden počasi » izginili« ven. Odšli so v bližnji park, se zavrteli na vrtiljaku, še vedno pod vtisom tekme izmenjavali svoja mnenja in v svojih glavah že delali načrte za naslednjo tekmo in ponovno druženje.

Kazalci na uri so nas začeli opozarjati, da bo potrebno naš klepet počasi zaključiti in priklicati mladino. Že samo ob pogledu na njihove razigrane obraze nam je bilo takoj jasno, da je bilo vse skupaj čisto prekratko in da se je »ŽUR« šele začel.


11.11.2012. 13:51 Preberi več ⇒

Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah znova finalista Rock and Roll mladinskega svetovnega prvenstva

V soboto, 29. 9. 2012, je v Avstriji, v prestižni dvorani »Stefanien hall« v Gradcu, potekalo svetovno prvenstvo v rock'n rollu, ki so se ga udeležili tudi naši plesalci, reprezentanti Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah, Danaja Kurnik in Žiga Vrevc Žlajpah, Katja Duh in Jon Vogrič med mlajšimi mladinci in Tjaša Pintar in Miha Matečko med starejšimi mladinci.
Jaka in Luna sta se znova uvrstila v  finale in zasedla odlično 5. mesto, Jon in Katja 12. mesto, Žiga in Danaja 25. mesto. Miha in Tjaša sta zasedla 33. mesto.
Rezultati pa ne povedo vsega: s treningi smo začeli že v mesecu avgustu, ko smo ponovno pridobivali kondicijo in plesno usklajenost, nadaljevali z »višinskimi«  pripravami na Rogli in zaključevali s septembrskimi »piljenji« forme v novi dvorani. Veseli smo, da smo z veliko pozitivne energije pokazali, kaj smo sposobni: finalnih nastopov, premagovanja bolečin ob poškodbah, medsebojnega razumevanja in podpiranja. In še trenerko smo spravili do solz sreče!
Vsem plesalcem iskreno čestitamo za odličen rezultat in jim tudi v prihodnje želimo še veliko prijetnih plesnih trenutkov!

 

11.11.2012. 12:23 Preberi več ⇒

Matic išče soplesalko

Živjo,


Se želiš z menoj preizkusiti v Rock'n'Rollu ?

Moje ime je Matic in ga plešem že vrsto let. Ker pa sem trenutno brez plesalke,

vabim dekle v starosti 12-14 let, da se mi pridruži na treningih.

Prosim pokliči mojo trenerko Sindi 031 642 659

19.10.2012. 21:00

Pokal Slovenije Dolenjske Toplice - 6.10.12

V soboto 6.10.2012 se je v Dolenjskih Toplicah odvijala tekma za Pokal Slovenije. Kot že velikokrat do sedaj, so tudi tokrat naši pari dokazali, da so najboljši, saj so v kategoriji Mlajših mladincev zasedli kar 6 mest v finalu.

• Mlajši mladinci:

- 2.mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
- 3.mesto: Jon Vogrič in Katja Duh 
- 4.mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
- 5.mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
- 6.mesto: Tim Marekovič in Loti Marinko
- 7.mesto: Matevž Poličnik in Hana Brce

Odlično uvrstitev sta dosegla tudi naša para iz kategorije Starejših mladincev, ki sta v finalu zasedla 2 odlični mesti.

• Starejši mladinci:
 
-3.mesto: Miha Matečko in Tjaša Pintar 
- 5.mesto: Jan Marekovič in Pika Mlakar 

08.10.2012. 21:31

Pokal Slovenije - Koper 9.9.2012 Lunin Festival

V nedeljo 9.9.2012 je v Kopru potekal Pokal Slovenije.
V vseh kategorijah smo dosegli odlične retultate.
Po tekmi pa smo skupaj skočili v morje.

 

 • mini:
  2. mesto: Miha Češnovar - Zarja Geršak
 • mlajši mladinci:
  1. mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
  3. mesto: Jon Vogrič in Katja Duh
  6. mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
  6. mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
 • starejši mladinci:
  3. mesto: Miha Matečko - Tjaša Pintar

17.09.2012. 19:11 Komentarji (0) Preberi več ⇒

11. Memorial Primoža Bizilja - World Cup RR & Boogie Woogie

220 plesnih parov iz 16 držav se je pomerilo na WRRC svetovnem pokalu v Rock'n'Rollu in Boogie Woogiju, ki je potekalo v okviru 11. Memoriala Primoža Bizilja.

Memorial je tradicionalno tekmovanje, ki ga vsako leto organizira plesni klub Briljantina in vsakič ponudi kaj novega. V nabito polni dvorani gimnazije Šentvid so plesni ritmi odmevali cel dan, najboljša Slovenca pa sta bila po pričakovanju Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah, ki sta se uvrstila v finale med MM in zasedla končno 5. mesto in s tem potrdila, da sodita med Top 10 mlajših mladincev na svetovnem rangu. Njun uspeh sta dopolnila starejša mladinca Maša Mesojedec in Denis Hrustek, ki se jima je finale izmuznilo le za eno mesto, a sta z 8. mestom dosegla svojo daleč najboljšo uvrstitev do sedaj.

Obiskovalci so bili navdušeni nad  Boogie Woogie nastopi, še posebej pa nad svetovnima prvakoma v Boogie Woogiju - to sta Thorbjorn Solvoll URSKOG in Susanne Barkhald SANDBERG, ki sta tudi v Ljubljani pometla s konkurenco, kot to počneta že zadnji dve leti.

Tekmovanje je bilo izjemno uspešno in odlična promocija za Boogie Woogie, zato upamo, da bomo kmalu v Boogie konkurenci videli tudi kakšen slovenski par.

Posnetek tekmovanja in fotogalerijo lahko spremljate na glej.tv

Rezultati so, kot običajno, na strani WRRC.

Reportaža iz Memoriala je tukaj

15.04.2012. 16:51 Komentarji (4)

Pokal Slovenije - Vrhnika 25.3.2012

V organizaciji plesnega kluba M se je na Vrhniki odvila prva tekma za Pokal Slovenije v letošnjem letu. V konkurenci slovenskih, bosanskih in avstrijskih parov, so se tekmovalci pomerili v kar sedmih kategorijah.

Naši pari so znova dokazali, da lahko posegajo po najvišjih mestih, predvsem v kategorijah Mlajši mladinci in Starejši mladinci, ki sta številčno tudi kategoriji z največ tekmovalci. Briljantinini tekmovalci so pokazali odlično pripravljenost in so poleg ostalih odličnih uvrstitev kar štirikrat stopili na stopničke.

 • mini:
  3. mesto: Miha Češnovar - Zarja Geršak
 • mlajši mladinci:
  1. mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
  3. mesto: Jon Vogrič in Katja Duh
  4. mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
  7. mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
 • starejši mladinci:
  3. mesto: Miha Boldin - Ula Ana Leban 5. mesto: Miha Matečko - Tjaša Pintar

27.03.2012. 02:13 Preberi več ⇒

<< Prva < Prejšnja [4 / 4] Naslednja > Zadnja >>